top of page

Bestellen en bij je thuis bezorgd?

Stuur een mailtje naar evavaes@gmail.com of vul het contactformulier in via deze website. Een uniek gesigneerd exemplaar belandt enkele dagen later in jouw brievenbus (+ 5,70 euro voor verzendingskosten binnen België).

Slakken en potscherven

Slakken en potscherven werd geschreven en geïllustreerd door Eva Vaes. In samenwerking met de archeologische vereniging Mercurius uit Grobbendonk ging ze op zoek naar sporen van de Romeinse tijd in onze streken. 

 

Na lang zeuren, is het gelukt: Marcus mag mee op reis met zijn vader, de pottenbakker. In Tongeren moeten ze een bestelling prachtig aardewerk afleveren. Enige domper op de feestvreugde: ook de jonge slaaf Hercules gaat mee. En dat is net niet Marcus' beste maatje.

De reis brengt Marcus en zijn gezelschap langs de Romeinse wegen en dorpen van onze regio: Kortrijk, Velzeke, Asse, Grobbendonk... Levendige plaatsen met heerlijk geurende eetstalletjes, donkere kroegen, mooie meisjes en slakken, veel slakken.

 

Prijs: 20,00 euro

 

ISBN 978-90-8244-661-6

NUR 282, 212

Mammoetmoed

Het kinderboek Mammoetmoed werd geschreven en geïllustreerd door Eva Vaes. Eva is historica en werkte voor dit boek samen met de eenheid Prehistorische Archeologie van de KU Leuven. 


Het verhaal speelt zich af in de prehistorie en zoomt in op de contacten tussen Neanderthalers en Homo sapiens.


De achtjarige N droomt ervan om samen met zijn houten speelvriendje Tak op avontuur te trekken. De kleine Neanderthaler is te jong om mee te jagen met de mannen en bessen plukken vindt hij saai. Maar aan het kampvuur hoort hij de wildste verhalen. Vastbesloten om zijn dromen waar te maken, pakt hij z’n spullen bij elkaar en vertrekt op avontuur!

 

Mammoetmoed is een spannend kinderboek voor acht- tot twaalfjarigen. Het focust op het leven van een jonge Neanderthaler zo’n 40.000 jaar geleden. Via een boeiend verhaal en mooie prenten leren de lezers bij over de prehistorie en zijn geheimen.

 

Prijs 19,95 euro

 

ISBN 978-90-8244-660-9

cover slakken en potscherven.jpg
unnamed (1).jpg
bottom of page